Kuymak /Kujmak (turecké syrové fondue)
Výborné syrové jedlo z tureckej kuchyne. Je jednoduché a rýchle na prípravu. Môžte ho pripraviť na raňajky, na večeru, alebo len tak keď vás chytí hlad. Stačí k nemu len kúsok chleba😉 Je vhodné aj pre bezlepkáčov.
Ingrediencie
- 200 g mozzarella
- 200 g eidam (alebo gouda)
- 100 g maslo
- 400 ml voda
- 3 pl kukuričná múka
- Soľ podla potreby
- Trocha masla na vrch
Najnovšie letáky
Postup
V panvici rozohrejeme maslo, pridáme múku a chvílku popražíme. Vlastne urobíme ako klasickú zápražku. Pridáme soľ a zalejeme 4dl vody. Za stáleho miešania necháme 3-4 minuty pobublať.
Následne pridáme oba syry a stálym miešaním ich necháme spustiť. Syry sa musia celkom rozpustiť a máme dostať celkom hladké jedlo, ktoré sa poriadne naťahuje😉😅 Napokon na vrch pokladieme pár kúskov masla a necháme už len rozpustiť.
Kujmak podávame s chlebom, alebo pečivom, ktoré si namáčame rovno do panvici🙂 Výborne sa k nemu hodí aj opečený chlieb natretý cesnakom. Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com