REKLAMA
Zdroj: Mixellany from Getty Images
Kváskové sušienky
Prvýkrát som sa s kváskovými krekrami stretla u kamarátky a okamžite som si ich zamilovala. Príprava je jednoduchá a konečný výsledok je nielen chutný, ale aj zdravou alternatívou komerčných krekrov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 200 g Kvások
- 100 g celozrnná múka
- 50 g Ovsená kaša
- 3 Lyžice Olivový olej
- 1 Lyžica soľ
- 50 ml vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Všetky prísady zmiešajte a nechajte cesto asi 15 minút odpočívať, aby múka napučala.
2. Krok
Potom cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na požadovanú hrúbku (čím tenšie, tým chrumkavejšie sušienky). Odporúčam cesto rozvaľkať na veľmi tenkú vrstvu (asi 3 - 5 mm), aby boli sušienky naozaj chrumkavé.
3. Krok
Po vyvaľkaní cesto nakrájajte na požadovaný tvar a veľkosť.
4. Krok
Potom ich pečte v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 20-25 minút.