REKLAMA
Kyslá fazuľová polievka s tempehom
Fazuľovú ľúbi predsa každý a prečo neskúsiť odľahčenú verziu s tempehom a rastlinnou smotanou. Budete sa zalizovať.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 200 g bielej fazule
- 2 strúčiky cesnak
- rastlinnú smotanu
- bobkový list
- 3 stredne veľké zemiaky
- 1 čl smoked pepper v1
- soľ
- mleté čierne korenie
- údený tempeh
- kokosový cukor
- podľa chuti jablčný ocot
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Fazuľu si na noc namočíme.
2. Krok
Ráno vodu zlejeme a dáme fazuľu variť. Keď voda začne vrieť, opäť ju vylejeme a nalejeme novú vodu.
3. Krok
Do vody dáme bobkový list a fazuľu varíme.
4. Krok
Keď je fazuľa skoro mäkká, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky.
5. Krok
V smotane rozmiešame červenú papriku a trochu vody z polievky.
6. Krok
Keď sú zemiaky mäkké nalejeme smotanu do polievky, pridáme prelisovaný cesnak a nakrájaný tempeh.
7. Krok
Necháme zovrieť a už nevaríme.
8. Krok
Osolíme, okoreníme, pridáme jablčný ocot a kokosový cukor podľa chuti.