REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Kyslá kapusta na karameli
Recept na výbornú kyslú kapustu na karameli, ktorá sa hodí k pečenému mäsu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kyslá kapusta
- 2 pl kryštálový cukor
- 1 kus Cibuľa
- 2 pl masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Kyslú kapustu trochu vyžmýkame nakrájame na drobno.
2. Krok
V prípade, že je kapusta veľmi kyslá, ju môžeme prepláchnuť.
3. Krok
V rajnici s hrubým dnom rozpustíme cukor a necháme ho zkaramelizovať.
4. Krok
Pridáme k nemu masť.
5. Krok
Cibuľu nakrájame a pridáme k masti.
6. Krok
Po chvíli pridáme aj kapustu, ktorú podlejeme horúcou vodou. Kapustu dusíme pod pokrievkou do mäkka, zhruba 30 minút.
7. Krok
Vodu pridávajte podľa potreby. Taktiež kapustu dochuťte podľa potreby.