REKLAMA
Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom
Mäkučké, chutné, voňavé, tradičné buchty
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 300 ml mlieka
- 2 čajová lyžička kryštálový cukor
- 400 g polohrubej múky
- 100 ml olej
- 1 čajová lyžička štipka soli
- slivkový lekvár
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zo 100ml mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások.
2. Krok
Necháme 10-15 minút postáť.
3. Krok
V miske si zmiešame múku, olej, zvyšok mlieka, soľ, kvások a vymiesime ručne alebo mixérom.
4. Krok
Necháme vykysnúť na teplom mieste 40-45 minút.
5. Krok
Misu na pečenie si potrieme olejom.
6. Krok
Cesto vyvaľkáme.
7. Krok
Narežeme štvorčeky a na každý štvorček navrstvíme hustý slivkový lekvár.
8. Krok
Konce pritlačíme tak, aby lekvár ostal uzavretý v buchte.
9. Krok
Potrieme olejom a zlepenou časťou dole ukladáme postupne vedľa seba do misy. Necháme ich ešte pár minút podkysnúť. Pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch.