Kysnuté cesto na pizzu
Toto kysnuté cesto na pizzu je jednoduché na prípravu. Krása tohto receptu spočíva v tom, že je možné ho pripraviť až 3 dni vopred a skladovať ho v chladničke. To znamená, že môžete mať vždy pripravené cesto na rýchlu pizzu.
Ingrediencie
- 500 g múka
- 1 Lyžice soľ
- 1 lyžička cukru
- 2 Lyžice olivového oleja
- 325 ml teplej vody
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte múku a cukor.
V malom pohári zmiešajte droždie s 50 ml teplej vody. Nechajte ho pracovať niekoľko minút.
Do misky s múkou pridajte olivový olej a zvyšné teplú vodu. Pridajte aktívne droždie a začnite miešať.
Miešajte rukami alebo pomocou mixéra s háčikom na cesto asi 5-10 minút, kým cesto nie je hladké a elastické.
Po ukončení miešania cesto v miske pokryte uterákom alebo potravinovou fóliou a nechajte kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
Po hodine cesto premiesite rukami a rozdeľte na 4 časti. Každý jeden kúsok cesta vyformujte do gule a nechajte kysnúť ešte ďalších 30 minút.
Cesto môžete použiť hneď alebo ho uchovať v chladničke až na 3 dni.