REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Kysnuté šišky
Tradičná slovenská sladkosť, ktorá je oblúbenou pochúťkou predovšetkým počas karnevalového obdobia. Kysnuté šišky sú chrumkavé na povrchu, ale mäkké a nadýchané vnútri. Pripravte si tieto tradičné slovenské sladkosti doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 500 g hladká múka
- 250 ml mlieko
- 50 g cukor
- 1 kus čerstvé droždie
- 50 g maslo
- 1 kus vajce
- 1 čajová lyžička soľ
Ostatné
- džem
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Do mlieka pridajte cukor a rozdrobte doň kúsok droždia. Nechajte 10 minút kysnúť.
2. Krok
Do misy vysypte múku, pridajte soľ, maslo maslo, vajce a pripravený kvások. Vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte v teple kysnúť približne 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
3. Krok
Cesto vyvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrajujte z neho kolieska.
4. Krok
Šišky opatrne vypražte v horúcom oleji z obidvoch strán dozlatista.
5. Krok
Šišky natrite džemom a posypte práškovým cukrom.