REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Kysnutý čučoriedkový koláč
Recept na kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Pre cesto:
- 300 g hladká múka
- 1 bal droždia
- 50 g cukru
- 1 lyžička soli
- 100 ml mlieka
- 1 ks vajce
- 50 g masla
Pre náplň:
- 500 g čučoriedok
- 100 g cukru
- 1 bal vanilkového cukru
Pre posýpku:
- 50 g hrubá múka
- 50 g cukor
- 30 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
170 min.
1. Krok
Droždie rozdrobíme do misky, pridáme polovicu cukru a zalejeme trochou teplého mlieka. Kvások necháme chvíľu pracovať.
2. Krok
Zvyšné suroviny (múka, maslo, vajce, soľ, cukor a mlieko) zmiešame v miske, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto.
3. Krok
Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
4. Krok
Cesto preložíme do vymastenej formy na pečenie.
5. Krok
Naň rovnomerne nasypeme čučoriedky, posypeme cukrom a vanilkovým cukrom.
6. Krok
Na čučoriedky nanesieme posýpku, ktorú si pripravíme zmiešaním múku s maslom a cukrom.
7. Krok
Kysnutý čučoriedkový koláč pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 45-50 minút.