REKLAMA

Kysnutý koláč s jablkami

Tento tradičný slovenský recept pečiem už roky. Cesto je vláčne, kysnuté a ideálne dopĺňa sladko-kyslú chuť jabĺk.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto:

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 lyžička soľ Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 50 g cukru Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 200 ml mlieka Pridané do

Náplň:

  • 1 kg jabĺk Pridané do
  • 100 g cukru Pridané do
  • 1 lyžička škorice Pridané do
  • citrónová šťava z citróna Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ako prvé si pripravíme kvások. Do mlieka pridajte cukor a droždie, nechajte ho na teplom mieste pracovať.

2. Krok

Medzitým si pripravte suché prísady, v miske zmiešajte múku so soľou. Keď mlieko s droždím vykyslo, pridajte ho k suchej zmesi spolu s vajciami a rozpusteným maslom. Cesto premiešajte, potom ho vymiešajte ručne na pomúčenej doske a nechajte ho výdatne kysnúť 1–1,5 hodiny.

3. Krok

Medzitým si pripravte náplň z jabĺk. Jablká ošúpeme, nastrúhame a dáme do misky. Pridáme cukor, škoricu a citrónovú šťavu. Pre zvýraznenie chuti doporučujem pridať trošku vanilkového extraktu.

4. Krok

Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom stole a preložíme ho do vymastenej pekáča. Navrch nahádžeme jablkovú náplň. Kysnutý jablkový koláč pečieme v rúre predhriatej na 180°C o 35-45 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4645 receptov

Mäsité jedlá

2190 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

526 receptov

Večera

4353 receptov

Lacné jedlá

1462 receptov