REKLAMA
Lahodná krémová cviklová polievka s paradajkami
Úžasná polievka plná chuti a vitamínov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 3 väčšie červené repy
- 2 pl oleja
- 400 g krájaných paradajok z konzervy
- 1 Cibuľa
- 1 l zeleninový bujón
- balzamikový ocot
- tymián
- 1 strúčik cesnak
- 200 ml kyslej smotany
- 100 g balkánsky syr
- soľ
- korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Červenú repu ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme cviklu a chvíľu restujeme. Pridáme vývar a paradajky z konzervy aj s nálevom a varíme asi 10 minút.
2. Krok
Následne polievku rozmixujeme, dochutíme soľou, cesnakom, tymianom a octom. Pridáme kyslú smotanu a premiešame. Polievku podávame posypanú rozdrveným balkánskym syrom.