REKLAMA

Zdroj: Freepik

Lahodné domáce vianočné marshmallows

Tieto vianočné marshmallow sú nielen zábavné na prípravu, ale ich ľahká a nadýchaná štruktúra v kombinácii s príchuťou mäty alebo škorice určite spríjemní vaše sviatky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 3 balíky Neochutená želatína Pridané do
  • 112 poháre kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pohár ľahký kukuričný sirup Pridané do
  • 14 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 polievková lyžica čistý vanilkový extrakt Pridané do
  • Práškový cukor na posypanie Pridané do
  • Červené alebo zelené potravinárske farbivo (voliteľné) Pridané do
  • Výťažok z mäty alebo škorice (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

135 min.
1. Krok

Plech s rozmermi 9x13 palcov vymažte nepriľnavým sprejom na pečenie. Hojne ju posypte práškovým cukrom a odložte bokom - nemôžem dostatočne zdôrazniť, aký dôležitý je tento úvodný krok, pretože zabezpečí, že sa vaše marshmallows po stuhnutí nebudú lepiť!

2. Krok

Želatínu a 1/2 šálky studenej vody zmiešajte vo veľkej miske a odložte bokom. V malom hrnci zmiešajte kryštálový cukor, kukuričný sirup, soľ a ďalšiu 1/2 šálky vody. A teraz tip z mojich skúseností - dbajte na to, aby ste to varili na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí, pretože chcete dosiahnuť hladkú zmes. Potom zvýšte teplotu na vysokú a varte, kým sirup nedosiahne 240 stupňov na cukrovinkovom teplomere, približne 8 až 10 minút.

3. Krok

Do zmesi želatíny nalejte horúci cukrový sirup a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Pomocou elektrických šľahačov alebo stojanového mixéra šľahajte túto zmes, kým sa takmer strojnásobí a neskončí veľmi hustá - približne 10 až 15 minút. Počas poslednej minúty šľahania pridajte vanilkový extrakt. Pre slávnostný nádych môžete pridať niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva alebo kvapku mätového či škoricového extraktu.

4. Krok

Do pripravenej formy nalejte vyšľahanú zmes marshmallow a vrch uhlaďte stierkou. Vrch posypte ďalším práškovým cukrom a toto je dôležité mať na pamäti - nechajte marshmallow odležať odkryté aspoň 4 až 6 hodín, aby stuhli.

5. Krok

Keď sú marshmallow stuhnuté, vyklopte ich na dosku na krájanie a nakrájajte na štvorce pomocou noža na pizzu posypaného práškovým cukrom. Skladujte ich vo vzduchotesnej nádobe a nezabudnite si ich vychutnať do 2 - 3 týždňov, aby mali najlepšiu chuť a štruktúru.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov