Zdroj: Freepik
Lahodné domáce vianočné marshmallows
Tieto vianočné marshmallow sú nielen zábavné na prípravu, ale ich ľahká a nadýchaná štruktúra v kombinácii s príchuťou mäty alebo škorice určite spríjemní vaše sviatky.
Ingrediencie
- 3 balíky Neochutená želatína
- 11⁄2 poháre kryštálový cukor
- 1 pohár ľahký kukuričný sirup
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 1 polievková lyžica čistý vanilkový extrakt
- Práškový cukor na posypanie
- Červené alebo zelené potravinárske farbivo (voliteľné)
- Výťažok z mäty alebo škorice (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Plech s rozmermi 9x13 palcov vymažte nepriľnavým sprejom na pečenie. Hojne ju posypte práškovým cukrom a odložte bokom - nemôžem dostatočne zdôrazniť, aký dôležitý je tento úvodný krok, pretože zabezpečí, že sa vaše marshmallows po stuhnutí nebudú lepiť!
Želatínu a 1/2 šálky studenej vody zmiešajte vo veľkej miske a odložte bokom. V malom hrnci zmiešajte kryštálový cukor, kukuričný sirup, soľ a ďalšiu 1/2 šálky vody. A teraz tip z mojich skúseností - dbajte na to, aby ste to varili na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí, pretože chcete dosiahnuť hladkú zmes. Potom zvýšte teplotu na vysokú a varte, kým sirup nedosiahne 240 stupňov na cukrovinkovom teplomere, približne 8 až 10 minút.
Do zmesi želatíny nalejte horúci cukrový sirup a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Pomocou elektrických šľahačov alebo stojanového mixéra šľahajte túto zmes, kým sa takmer strojnásobí a neskončí veľmi hustá - približne 10 až 15 minút. Počas poslednej minúty šľahania pridajte vanilkový extrakt. Pre slávnostný nádych môžete pridať niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva alebo kvapku mätového či škoricového extraktu.
Do pripravenej formy nalejte vyšľahanú zmes marshmallow a vrch uhlaďte stierkou. Vrch posypte ďalším práškovým cukrom a toto je dôležité mať na pamäti - nechajte marshmallow odležať odkryté aspoň 4 až 6 hodín, aby stuhli.
Keď sú marshmallow stuhnuté, vyklopte ich na dosku na krájanie a nakrájajte na štvorce pomocou noža na pizzu posypaného práškovým cukrom. Skladujte ich vo vzduchotesnej nádobe a nezabudnite si ich vychutnať do 2 - 3 týždňov, aby mali najlepšiu chuť a štruktúru.