Zdroj: Pixabay: RitaE
Lahodné syrové tortellini v paradajkovej omáčke
Tento recept na syrové tortellini v paradajkovej omáčke je jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré často pripravujem, keď chcem ušetriť čas, ale nechcem robiť kompromisy v chuti. S čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom je to obľúbené jedlo mojej rodiny a priateľov!
Ingrediencie
- 500 g Syrové tortellini
- 2 Plechovky nakrájané paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 ČL cukor
- Trochu čerstvej bazalky
- parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť syrové tortellini v paradajkovej omáčke, mali by ste najprv ošúpať a nadrobno nakrájať cesnak. To je prvý krok k úžasne aromatickému pokrmu.
Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a opečte ho dozlatista. Dávajte pozor, aby sa nepripálil, inak bude horký. Použitie olivového oleja namiesto masla zabezpečí, že cesnak pekne zhnedne bez spálenia.
Teraz do panvice pridajte paradajky z konzervy. Pridajte trochu cukru, soli a korenia. Cukor pomáha vyvážiť kyslosť paradajok.
Omáčku nechajte variť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým nezhustne. Zistil som, že toto je kľúč k získaniu bohatej a aromatickej paradajkovej omáčky.
Medzitým uvarte tortellini vo veľkej panvici v osolenej vode podľa návodu na obale. Dávajte pozor, aby ste ich neprevarili, mali by byť al dente, aby boli stále na skus.
Tortellini scedíme a vhodíme priamo do paradajkovej omáčky. Dobre premiešajte, aby boli všetky tortellini dobre obalené omáčkou.
Syrové tortellini podávajte horúce, ozdobené natrhanou čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom. Čerstvá bazalka a parmezán dodajú pokrmu tú pravú istotu a povýšia ho z obyčajného cestovinového jedla na niečo výnimočné.
Vychutnajte si tieto lahodné syrové tortellini v paradajkovej omáčke. Sú jednoduché na prípravu a zároveň také chutné, že ohromia vašich hostí. Vychutnajte si jedlo!