REKLAMA

Langoše s kyslou smotanou

Jemné, vláčne, nadýchané ako obláčik. Kyslá smotana je tá prísada, ktorá dodá langošom túto neuveriteľnú ľahkosť. Keď ich vyskúšate, Iné langoše už robiť nebudete :-)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 1 kg múka Pridané do
  • 42 g droždie Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 200 ml kyslá smotana Pridané do
  • 4 čl soľ Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 200 ml olej na vyprážanie Pridané do
  • 6 strúčikov cesnak Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • podľa chuti Soľ podla chuti Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z droždia, cukru a trochy teplého mlieka si pripravíme v malej miske kvások a necháme ho nakysnúť až po okraj misky.

2. Krok

Zmiešame soľ s múkou, pridáme kyslú smotanu a kvások.

3. Krok

Postupne prilievame mlieko tak, aby vzniklo redšie cesto.

4. Krok

Necháme vykysnúť. Ako dlho, to záleží na teplote. Ja dávam misu s cestom do trúby vyhriatej na 60C na pol hodinku.

5. Krok

Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske a širokým pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré ponaťahujeme na tenko a vyprážame v horúcom oleji do zlatista z oboch strán.

6. Krok

Hotové langoše natierame ešte teplé popučeným cesnakom rozmiešaným so soľou a olivovým olejom. Podľa chuti podávame s kečupom, nastrúhamým syrom, tatárskou omáčkou a pod.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov