REKLAMA
Langoše
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 500 g múka
- 250 ml kyslá smotana
- 300 ml mlieko
- soľ
- 30 g čerstvé droždie
- 2 pl cukor
Prílohy
- cesnak
- kyslá smotana
- syr
- kečup
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Do mlieka si dáme cukor, premiešame a pridáme droždie. Necháme 20 minút nakysnúť.
2. Krok
Do múky pridáme vykysnutý kvások, smotanu a soľ.
3. Krok
Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme. Pokiaľ s ním nejdeme pracovať hneď ho dáme kysnúť do chladničky.
4. Krok
Do panvice dáme rozohriať olej a z vykysnutého cesta tvarujeme na naolejovanej podložke langoše, ktoré vysmážame v horúcom oleji.
5. Krok
Po vysmažení langoše potrieme cesnakom a dáme naň ľubovoľnú prílohu podľa chuti.