Lasagne "Bolognese"
Tak trochu po mojom :)
Ingrediencie
- Pláty na lasagne
- 500 g Mleté mäso mix
- 5 ks čerstvé paradajky
- 1 balenie paradajkový pretlak
- 2 balenie konzervovaná paradajka
- 1 dc suché červené víno
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 1 ks smotana na varenie
- 1 balenie údený syr
- parmezán
- soľ, korenie, čili, červená paprika
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci si na olivovom oleji opražíme cibuľku a cesnak. Pridáme mäsko, osolíme ho, okoreníme a trošku ho opražíme. Následne ho podlejeme červeným vínom, zakryjeme a necháme dusiť.
Medzičasom si pripravíme "falošný bešamel". Nám doma nechutí chuť tradičného, preto iba v hrnci zovriem smotanu na varenie a pridám do nej údený syr. Dochutím soľou a korením a varím, kym zmes nezhustne.
Po chvíľke dusenia pridáme k mäsku nakrájané čerstvé paradajky. Necháme trošku rozvariť. Neskôr pridáme pretlak a paradajky z konzervy.
Omáčku znovu dochutíme, môžeme pridať aj pretlačený cesnak a ideme vrstviť.
Na spodok zapekacej misy dáme pláty (ja ich nevarím dopredu, dávam surové), na to vrstvu mäska, smotanovej omáčky a čerstvého parmezánu. Proces opakujeme, kým sa nám mäsko neminie.
Zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 220 stupňov cca 40 min. Potom ich odkryjeme, zapneme ventilátor a necháme zapiecť syr.