REKLAMA

Lasagne s mletým mäsom

Talianska klasika upravená podľa mňa.

REKLAMA
Výborné recepty z mletého mäsa – Presvedčia chuťou a neodolateľnou vôňou!

Recept nájdeš v tomto článku

Výborné recepty z mletého mäsa – Presvedčia chuťou a neodolateľnou vôňou!

Ingrediencie

porcií
4

Bolonská omáčka

  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 800 g lúpané rajčiny Pridané do
  • 1 polievková lyžica paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • slanina Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Bešamel

  • 30 g múka Pridané do
  • 450 ml mlieko Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • muškátový oriešok Pridané do
  • 50 g parmezán Pridané do

Ďalšie

  • bazalka na odzobu Pridané do
  • 1 balík lasagne Pridané do
  • parmezán Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V hlbokej panvici si rozohrejem trošku oleja, na ktorom opražím kúsok slaniny. Keď je osmažená, pridám k nej nadrobno nakrájanú mrkvu a cibuľu a smažím domäkka.

2. Krok

Pretlačím cesnak a pridám do zmesi. Opražím chvíľu a môžem pridať mleté mäso. Varechou ho v panvici rozdrobím a opekám, kým nezhnedne.

3. Krok

Potom pridám konzervu lúpaných paradajok a lyžicu paradajkového pretlaku - dusím cca. 15-20 minút. Dochutil som soľou, korením a čerstvou bazalkou.

4. Krok

Medzi tým sa môžem pustiť do prípravy bešamelu. Maslo si nechám rozpustiť v hrnci a pridám k nemu múku. Za stáleho miešania pridávam postupne vlažné mlieko, tak aby sa všetky zložky postupne prepojili. Dochutím soľou a korením a troškou nastrúhaného muškátového orieška. Na záver vmiešam syr, aby sa rozpustil.

5. Krok

Pripravím si zapekaciu misu. Na dno si nalejem prvú vrstvu bešamelovej omáčky (asi pol žufanky). Na omáčku rozložím plátky lasagne cestovín a na ne opäť bešamelovú omáčku v tenkej vrstve. Posledná vrstva je bolonská zmes (opäť asi 1 žufanka), posypem nastrúhaným parmezánom. A pokračujem: opäť tenká vrstva bešamelu, plátky cestovín atď., kým sa nám neminú zmesi. Vrstvenie ukončujem plátkami cestovín, poliatymi bešamelom a posypanými nastrúhaným syrom. Dám zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a na 50 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov