REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Lečo na zimu
Recept ako zavariť lečo na zimu z prebytkov paradajok, paprík s cibuľou a cesnakom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 21⁄2 kg zrelej paradajky
- 21⁄2 kg papriky
- 1 kg Cibuľa
- 7 strúčikov cesnaku
- 1 dl oleja
- soľ a mletá paprika na dochutenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Rozohrejte rúru na 180 stupňov. Paradajky, papriku a cibuľu očistite a nakrájajte na kúsky. Cesnak olúpte a pretlačte ho.
2. Krok
Všetko položte na panvicu a poprášte mletou paprikou. Zmiešajte a pridajte olej. Opečte zeleninu asi 20 minút, alebo kým nie je mäkká.
3. Krok
Hotové lečo so soľou naplňte do predhriatych, sterilizovaných fliaš. Uzatvorte viečka a nechajte ich v rúre asi hodinu a pol. Po vychladnutí lečo skladujte v chladničke.