Lečo na zimu
Výborné a velmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať!
Ingrediencie
- 41⁄2 kg paradajky
- 2 kg paprika
- 1 kg Cibuľa
- 250 ml olej
- 2 pl soľ
- 2 pl mletá červená paprika
Najnovšie letáky
Postup
Zeleninu si ovážime, umyjeme a pokrájame. Papriku a paradajky na menšie, alebo stredne velké kúsky a cibulu na menšie kocky.
Na oleji si udusíme a aj trochu opečieme cibulu. Pridáme mletú papriku, chvílku necháme poškvrčať a pridáme pokrájanú papriku. Celé trocha osolíme, zakryjeme a necháme chvílku aby paprika zmenšila svoj objem.
Následne pridáme paradajky, 2pl soli, premiešame a celé varíme za občasného miešania do mäkka. Ja zvyknem kontrolovať hrubší kúsok papriky🙂
Hotové lečo plníme do fliaš, dobre uzavrieme a otočíme hore dnom. Lečo necháme takto celkom vychladnúť. Vychladnuté potom otočíme späť a môžme uskladniť🙂
Lečo je výborné bez vajca aj s vajíčkom, kto ako má rád. Používam ho v zime aj pod perkelt, guláš a vlastne všade tam, kde potrebujem paradajky a papriku🙂 Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube