REKLAMA
Letné medové rezy
Dnes prinášam ideálny recept na medový zákusok, ktorý si určite zamilujete 😊
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Na korpus potrebujeme
- 160 g hladká múka
- 55 g cukor práškový
- 55 g maslo
- 2 pl mlieko
- 40 g vajíčko
- 1 pl Med
- 1 čl sóda bikarbóna
- a Maslo múka na vymastenie plechu
Na plnku potrebujeme
- 250 ml mlieko
- 38 g Zlatý klas
- 30 g cukor
- 250 g maslo
- 1 can salka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujem tuhé cesto, ktoré necháme aspoň 15 minúť postáť. Následne rozvaľkáme cesto s rozmermi 30 x 40 cm a pečieme na vymastenom a múkou vysýpanom plechu 9 minúť pri 190 stupňoch do zlata. Po upečení rozrežeme na 4 časti tak, aby vznikli 4x 30 cm pláty.
2. Krok
Mlieko s cukrom a zlatým klasom povaríme do tuhého pudingu a po vyhladnutí vyšľaháme s maslom a salkom. Pozor na rovnakú teplotu. Následne krémom natierame 3x plát. Do jedného poschodia som zamiešal do krému aj lyofilizované maliny. Na vrch nanesieme roztopenú bielu čokoládu a ozdobíme jedlými bylinkami.