REKLAMA
Zdroj: Canva
Letný ovocný koláč
Letný ovocný koláč je ideálny dezert do horúcich letných dní. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, a po skončení vás čaká lahodný a osviežujúcí zážitok s chuťou čerstvého ovocia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 bal listového cesta
- 500 g zmiešaného ovocia (jahody, maliny čerešne broskyne)
- 200 g smotanového syra
- 1 ks vajce
- 50 g práškového cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 30 g rozpusteného masla
- hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rozmrazené listové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorčeky.
2. Krok
Smotanový syr vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a vajcom do hladka. Túto zmes natierame na pripravené cesto.
3. Krok
Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Rozložíme ho na cesto so syrom.
4. Krok
Rozpustené maslo potrieme po ovocí a ceste. Koláč dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým nie je pekné zlatohnedé.
5. Krok
Letný ovocný koláč necháme vychladnúť a potom ho podávame.