Lieskovcový cheesecake
Výborný cheesecake s lieskovcami a bielou čokoládou
Ingrediencie
Korpus
- 170 g maslové sušienky
- 80 g maslo
Plnka
- 250 g jemný tvaroh
- 500 g krémový syr philadelphia
- 200 g kyslá smotana
- 170 g práškový cukor
- 2 vajce
- 90 g lieskovcový krém
Ganache
- 200 g biela čokoláda
- 70 ml šľahačková smotana
- a lieskovce sušienky na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s roztopeným maslom. Pripravíme si formu (26cm), na dno dáme papier na pečenie a vysypeme sušienkovú zmes. Rovnomerne ju uhladíme buď polievkovou lyžicou alebo dnom pohára.
Všetky suroviny na plnku dáme do misky a vymiešame ručným mixérom. Pripravenú plnku vylejeme na sušienkovú vrstvu a dáme piecť na 160 C zhruba na 35 minút (závisí od rúry).
Po upečení ho necháme v pootvorenej rúre chladnúť zhruba hodinku (aby nepraskol). Po vychladnutí cheesecake ešte stuhne( to v prípade, že sa vám bude stred zdať neupečený a trasľavý). Necháme ho vychladnúť úplne pri izbovej teplote a následne ho polejeme s ganache.
Úplne ideálne je nechať ho stuhnúť v chladničke do ďalšieho dňa.