REKLAMA
Lieskovcový cheesecake

Lieskovcový cheesecake

Výborný cheesecake s lieskovcami a bielou čokoládou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 170 g maslové sušienky Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do

Plnka

  • 250 g jemný tvaroh Pridané do
  • 500 g krémový syr philadelphia Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 170 g práškový cukor Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 90 g lieskovcový krém Pridané do

Ganache

  • 200 g biela čokoláda Pridané do
  • 70 ml šľahačková smotana Pridané do
  • a lieskovce sušienky na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s roztopeným maslom. Pripravíme si formu (26cm), na dno dáme papier na pečenie a vysypeme sušienkovú zmes. Rovnomerne ju uhladíme buď polievkovou lyžicou alebo dnom pohára.

2. Krok

Všetky suroviny na plnku dáme do misky a vymiešame ručným mixérom. Pripravenú plnku vylejeme na sušienkovú vrstvu a dáme piecť na 160 C zhruba na 35 minút (závisí od rúry).

3. Krok

Po upečení ho necháme v pootvorenej rúre chladnúť zhruba hodinku (aby nepraskol). Po vychladnutí cheesecake ešte stuhne( to v prípade, že sa vám bude stred zdať neupečený a trasľavý). Necháme ho vychladnúť úplne pri izbovej teplote a následne ho polejeme s ganache.

4. Krok

Úplne ideálne je nechať ho stuhnúť v chladničke do ďalšieho dňa.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4590 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov