REKLAMA
LIEVANCE
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 200 g múka hladká
- 50 g cukor kryštálový
- 2 ks vajce
- 250 ml mlieko
- 2 pl olej
- 1 bal kypriaci prášok do pečiva
- 1 bal cukor vanilkový
- Štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Hladkú múku preosejeme. Pridáme polovicu kryštáloveho cukru, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame túto suchú zmes.
2. Krok
Následne do nej pridáme 2 lyžice oleja, mlieko a žĺtky z 2 vajec. Mixérom vymiešame.
3. Krok
Z bielkov a zvyšnej polovice cukru vyšľaháme sneh. Opatrne ho metličkou alebo varechou vmiešame do cesta, cesto bude nadýchané. Necháme odpočívať 10 minút.
4. Krok
Lievance opekáme na panvici (ja panvicu nepotieram olejom vôbec). Pečieme na miernom ohni, aby sa nepripiekli. Keď sa na vrchu začnú tvoriť bublinky, je čas ich otočiť.
5. Krok
Použijeme džemík, roztopenú čokoládu a sladký olovrant je na svete. 🥰