Limetkový cheesecake s bielou čokoládou
Svieži a nepečený limetkový cheesecake - presne taký, ako ho máme radi!
Ingrediencie
- 200 g maslové sušienky
- 83 g maslo
- 3 limetky
- 300 g biela čokoláda
- 300 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 1 ks cukrárenské želé žlté Dr. Oetker na báze agaru
- šľahačka na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si rozdrvíme maslové sušienky. Pridáme do nich roztopené maslo a limetkovú kôru z 2 limetiek. Rukami dobre prepojíme a natlačíme do tortovej formy s priemerom 24-25 cm. Vrch ešte pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky.
Ďalej si v hrnci pri nízkej teplote zahrejeme smotanu. Do teplej smotany následne pridáme kocky bielej čokolády a miešame metličkou kým nevznikne hladký krém.
V ďalšej mise si vyšľaháme mascarpone so šťavou z 1,5 limetky. Následne pomaličky zašľahávame krém z bielej čokolády. Hotovú zmes vrátime do hrnca, prisypeme 1 balenie cukrárenského želé a ďalej pripravujeme podľa pokynov na obale. Prakticky to treba nechať zovrieť a potom ešte minútu intenzívne miešať a následne odstaviť a miešať ďalej kým zmes trochu nevychladne.
Mascarpone krém vylejeme na korpus a necháme zachladiť minimálne 2-3 hodinky v chladničke.
Tesne pred servírovaním môžeme cheesecake ozdobiť ešte šľahačkou a kúskami limetky.