REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wvou8lvj3qU-hEVjv2nU/42c9bc8d3e0176e0cc13066af46ed8.jpeg)
Linecké pečivo
Linecké pečivo
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 250 g palmarin
- 375 g hladká múka
- 125 g práškový cukor
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 ks vajce
- citrónová kôra
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv dáme do misky všetky sypké suroviny. K nim pridáme na kocky narezaný zmäknutý palmarin. Dodáme ešte vajce a nastrúhanú citrónovú kôru. Rukami spracujeme cesto.Prikryjeme ho fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
2. Krok
Rúru si predhrejeme na 170 C a pripravíme plech, na ktorý dáme papier na pečenie.
3. Krok
Cesto po odstátí vyberieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 3-4 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré ukladáme na plech s papierom a pečieme 10-12 min (závisí od rúry) kým zo spodu nezačnú trochu chytať farbu. Po vychladnutí zlepujeme jahodovým džemom.