REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Liptovské droby
Liptovské droby je druh jaterníc so zemiakovou náplňou, ktoré sa vyrábajú na Liptove. Pre Liptovské droby je špecifická korenená zemiaková zmes so škvarkami plnená do bravčových alebo hovädzích čriev.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g zemiak
- 200 g bravčový bôčik alebo škvarky
- mleté čierne korenie
- soľ
- sušený majorán
- Cibuľa
- cesnak
- 1 m bravčové črevá
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Najprv si nastrúhame zemiaky a upečieme bravčový bôčik s cibuľou. Upečený bôčik alebo škvarky zomelieme. Potom pridáme korenie, soľ a trochu cesnaku.
2. Krok
Črevá si narežeme približne na dĺžku 20 cm a z jednej strany buď zaviažeme prípadne zopneme špajdľou.
3. Krok
Môžeme začať plniť črevá pripravenou zmesou. Po naplnení ich zavreme aj z druhej strany.
4. Krok
Naplnené črevá vložíme do vriacej vody. Dlho nevaríme, aby sa nám nepotrhali. Uvarené droby si môžeme upiecť na oleji.