Lotus cheesecake
Nebojte sa prípravy cheesecake-u, určite ho zvládnete. Je skvelým dezertom, ktorý keď bohatšie nazdobíte, nahradí i tortu.
Ingrediencie
Základ
- 200 g karamelové sušienky lotus
- 80 g maslo
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g kyslá smotana
- 100 g lotus nátierka
- 2 ks vajcia
- 2 pl hladká múka
- 50 g práškový cukor
- 1 balenie vanilínový cukor
Poleva
- 120 g lotus nátierka
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty opäť premixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme na dno. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.
Tvaroh, cream cheese, smotanu a nátierku krátko vyšľaháme. Pridáme vajíčka, múku a cukor a opäť premixujeme aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 45 minút. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberáme z rúry.
Na prípravu polevy si roztopíme nátierku, ktorú nalejeme na vychladnutý cheesecake. Následne odložíme do chladničky, ideálne na noc. Potom krájame a podávame.