REKLAMA
Lotus cheesecake

Lotus cheesecake

Nebojte sa prípravy cheesecake-u, určite ho zvládnete. Je skvelým dezertom, ktorý keď bohatšie nazdobíte, nahradí i tortu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Základ

  • 200 g karamelové sušienky lotus Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do

Krém

  • 500 g jemný tvaroh Pridané do
  • 200 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 100 g lotus nátierka Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 1 balenie vanilínový cukor Pridané do

Poleva

  • 120 g lotus nátierka Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty opäť premixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme na dno. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.

2. Krok

Tvaroh, cream cheese, smotanu a nátierku krátko vyšľaháme. Pridáme vajíčka, múku a cukor a opäť premixujeme aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 45 minút. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberáme z rúry.

3. Krok

Na prípravu polevy si roztopíme nátierku, ktorú nalejeme na vychladnutý cheesecake. Následne odložíme do chladničky, ideálne na noc. Potom krájame a podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov