REKLAMA
Lotusák ala lavaš
Lotus koláčik na zdravší spôsob :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 1 plát bio pšeničného celozrnného lavaša od lavas_zdravychlieb
- 150 g mascarpone
- 100 g kyslá smotana
- 70 g drvených lotus keksíkov na jemno
- 30 g drvených lotus keksíkov na hrubo
- 2 polievková lyžica medu (podľa chuti)
- agávový sirup
- lieskové orechy
Poleva
- 60 ml smotany na šľahanie
- 30 g horkosladká čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Nakrájame si plát na rozmer formy na pečenie. Dno formy si môžeme vystlať papierom na pečenie (pre jednoduchšie servírovanie). Nakrájaný lavaš si postupne ukladáme do formy a vylievame naň plnku. Postupujeme rovnako až pokiaľ sa nám lavaš s plnkou neminie. Dochutíme sirupom a posypeme orieškami. Pečieme max 15minút do chrumkava na 180.
2. Krok
Vychladený lotusák prelejeme čoko ganache a dozdobíme lotusákmi ☺️.
3. Krok
Dobrú chuť ❤️