REKLAMA
Lusková polievka na kyslo
Kyslá lusková polievka recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 hrste fazuľové struky
- 2 zemiak
- 1 Cibuľa
- 3 ks celé čierne korenie
- 1 bobkový list
- voda alebo vývar
- 250 ml smotana na varenie
- 1 pl múka
- soľ
- olej
- ocot
- cukor
- čerstvý kôpor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na oleji si najskôr osmažíme nakrájanú cibuľu a potom pridáme očistené lúsky, z ktorých sme odrezali konce a prípadne ich nakrájali na menšie kúsky.
2. Krok
Orestujeme, zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme soľ, bobkový list a korenie a varíme asi 10 minút.
3. Krok
Potom pridáme aj očistené a na kocky nakrájané zemiaky.
4. Krok
Keď sú fazuľky aj zemiaky tak akurát, do hrnca vlejeme smotanu s rozmiešanou múkou. Prevaríme, dochutíme octom, prípadne cukrom, podľa potreby dosolíme, a na záver pridáme nasekaný čerstvý kôpor.
5. Krok
Dobrú chuť