Luxusná bezlepková čokoládová torta
Konečne čokoládová torta, ktorú môžete jesť úplne bez výčitiek.
Ingrediencie
- 190 g mandlí (aj so šupkou)
- 56 g kokosový olej
- 21 g agáve sirupu
- 230 g tmavej čokolády
- 237 ml kokosové mlieko
- Hŕstka kokosových čipsov na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že premyjeme a usušíme mandle. Vložíme ich do mixéra a vymixujem ich na „múku“. Zopár väčších kúskov mandlí nevadí, len dávajte pozor, aby ste ich nemixovali príliš dlho, lebo z nich vznikne mandľové maslo.
Do našej mandľovej múky pridáme roztopený kokosový olej a agáve sirup. Všetko dobre rukou premiešame a vysypeme do tortovej formy so zvlnenými okrajmi o priemere 25 cm (ideálne by mala mať vyberateľné dno).
Na čokoládovú plnku si nalámeme horkú čokoládu na menšie kúsky do tepluvzdornej misky (nerezovej alebo sklenenej). V hrnci zohrejeme 1 hrnček kokosového mlieka. Keď začne prebublávať, vylejeme ho na čokoládu a metličkou miešame, kým sa všetka čokoláda neroztopí a spolu s kokosovým mliekom vytvorí hladký krém. Pridáme ešte 1 lyžičku agáve sirupu, premiešame a pripravenú plnku vylejeme na korpus do formy.
Zahladíme gumenou stierkou a dáme zachladiť do chladničky na minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.
Tesne pred servírovaním si ešte opečieme kokosové čipsy, ktoré vysypeme na čistú panvicu a opečieme dohneda. Necháme chvíľu vychladiť. Tortu vyberieme z chladničky, na vrch rozsypeme opečené kokosové čipsy, poukladáme kúsky mandlí a môžeme servírovať.