REKLAMA

Luxusné šišky s dvojitým krémom

Keď na mňa vyskočil recept na tieto luxusné šišky od Adriany Polákovej musela som ho hneď vyskúšať a tak vám tu prinášam trochu vylepšenú verziu s lahodným pudingovo-rumovým krémom, šľahačkou s mascarpone a prekvapením vo vnútri – višňovým džemom.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
25

Šišky

  • 600 g múka Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • 350 ml mlieko Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kus sušené droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do

Pudingovo-rumový krém

  • 800 ml mlieko Pridané do
  • 2 kus Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 3 polievková lyžica rum Pridané do

Mascarpone krém

  • 250 ml šľahačka Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • podľa chuti práškový cukor Pridané do

Ostatné

  • višňový džem alebo ovocné coulis Pridané do
  • práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Mlieko zohrejeme, pridáme lyžicu cukru, droždie a zamiešame.

2. Krok

Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, soľ, zvyšné mlieko a kvások a vymiesime jemné cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

3. Krok

Potom cesto presunieme na pracovnú dosku, poprekladáme kraje cesta dovnútra a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm.

4. Krok

Pomocou pohára vykrojíme kolieska a každé z nich uložíme na kúsok papiera na pečenie. Šišky ešte na 20 minút necháme podkysnúť. V hrnci alebo na hlbokej panvici rozpálime olej, na ktorom budeme pražiť šišky na miernom ohni. Každú z nich pražíme najprv na jednej strane, kým sa nenafúkne a potom otočíme a dopražíme z druhej strany do zlatista.

5. Krok

Kým šišky vychladnú uvaríme si zlatý klas v mlieku spolu s cukrom a necháme vychladnúť.

6. Krok

V mise vyšľaháme maslo, do ktorého po častiach pridávame vychladnutý puding a na záver primiešame po lyžiciach mascarpone a rum.

7. Krok

V druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha, pridáme po lyžiciach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém.

8. Krok

Vychladnuté šišky rozkrojíme na polovice, najprv naplníme pudingovo-rumovým krémom, do stredu dáme lyžičku džemu, naplníme mascarpone krémom a priklopíme.

9. Krok

Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov