REKLAMA
Maďarský guláš z hovädzieho mäsa
Guláš bez múky s čerstvou paprikou a rajčinov.Môže byť pikantný ale aj nepikantný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 470 g hovädzia nožina
- 25 g bravčová masť
- 1 väčšia cibuľa
- 1 zelená paprika
- 1 väčšia paradajka
- 900 ml voda
- 70 g paradajkový pretlak
- 4 strúčky cesnaku
- soľ
- drvená rasca
- čierne korenie mleté
- kajenské paprika
- údená paprika mletá
- majoránka
- mletá paprika sladká
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na kocky. Nakrájame aj cibuľu ktorú opražíme na masti, pridáme nakrájanú rajčinu a papriku spolu chvíľku podusíme a pridáme na kocky nakrájané mäso.
2. Krok
Pridáme korenie ,rascu,soľ,papriku mletú s tou opatrne pretože rada zhorkne a za občasného podlievania ,miešania dusíme zakryté do mäkka. Ja som mäso dusila dlhšie asi bola stará kravička :).
3. Krok
Keď máme mäso mäkké pridáme pretlak,rozpučený cesnak,majoránku, opatrne na špičku noža kajenskú mletú papriku,,dosolíme po prípade dolejeme vodu.Ešte spolu chvíľku povaríme aby sa chute prepojili a odstavíme z ohňa. Omáčka je jemne hustá. Podávame s knedľou. Dobrú chuť!