REKLAMA
Zdroj: canva
Maďarský guláš z hovädzieho mäsa
Hovädzí guláš je tradičné maďarské jedlo, ktorého základom je hovädzie mäso a zelenina varené na pomalom ohni do mäkka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg hovädzie mäso
- 2 polievková lyžica olej
- 3 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 2 polievková lyžica červená paprika
- 1 čajová lyžička kmín
- 400 g mrkva
- 400 g zemiak
- 200 g Koreň petržlenu
- 1 l voda
- 2 kocky zeleninový bujón
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Mäso nakrájajte na kocky a cibuľu na malé kúsky. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak.
2. Krok
Keď sú zlatohnedé, pridajte hovädzie mäso a varte, kým nie sú všetky strany opečené.
3. Krok
Pridajte červenú papriku a rascu, potom zalejte vodou. Prikryte a varte na miernom ohni 2 hodiny.
4. Krok
Mrkvu, koreň petržlenu a zemiaky nakrájajte na kocky, pridajte k mäsu a varte, kým zelenina nezmäkne.
5. Krok
Nakoniec dochuťte soľou a korením a podávajte.