REKLAMA
Majonéza
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 žĺtko
- 1 polievková lyžica dijonská horčica
- 250 ml slnečnicový olej
- 1 polievková lyžica ocot
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Vaječné žĺtko, horčicu a 1 PL slnečnicového oleja dáme do mixéra. Zapneme mixér a do zmesi pomaly, po kvapkách prilievame slnečnicový olej. Keď je majonéza hotová, dochutíme ju soľou a čerstvo namletým čiernym korením
2. Krok
Pred podávaním necháme majonézu aspoň na 30 minút vychladiť. Môžeme ju použiť ako prílohu k hranolkám alebo na prípravu základu zemiakového šalátu.