REKLAMA
Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Mäkkúčké domáce langoše
Pripravte si domáce najlepšie langoše s kyslou smotanou. Parádne chutia s kečupom, tatarkou a syrom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Suroviny
- 150 g polohrubá múka
- 350 g múka
- 1 pl kyslá smotana
- 1 ks vajce
- 100 ml olej
Kvások
- 100 ml mlieko
- 150 ml voda
- 1 čl cukor
- 1⁄2 kocka čerstvé droždie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Začneme prípravou kvásku. V miske zmiešame vlažné mlieko, vodu, cukor a droždie. Kvások necháme chvíľu pracovať.
2. Krok
Cesto na domáce mäkkučké langoše pripravíme tak, že zmiešame múku so soľou, vajcom, kyslou smotanou, olejom a kváskom. Takto pripravené cesto necháme kysnúť približne hodinu.
3. Krok
Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí, ktoré vyvaľkáme do tvaru langoša a vyprážame ich na oleji.