REKLAMA
Maková bábovka
Maková bábovka doplnená o sušené slivky. A vďaka tvarohu nie je suchá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 500 g jemný tvaroh
- 4 ks vajcia
- 100 g celozrnná špaldová múka
- 100 g maková muka
- 25 g proteín netreba
- 1⁄2 balenia Prášku do pečiva
- 50 ml mlieko prípadne trochu viac
- 50 g trstinový cukor
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 pl Med
- pár kvapiek vanilková aróma
- 100 g sušené slivky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme tvaroh a mlieko.
2. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3. Krok
Suché ingrediencie zmiešame. Tie primiešame k žĺtkovej zmesi. Následne vmiešame sneh z bielkov.
4. Krok
Nakoniec pridáme na menšie kúsky nakrájané sušené slivky.
5. Krok
Cesto nalejeme do bábovkovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 55 minút.
6. Krok
Po dopečení necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a môžeme poliať čokoládovou polevou či orieškovým maslom.