REKLAMA
Makové kolieska s vanilkovo citrónovým krémom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
Cesto
- 750 g polohrubá múka
- 250 g práškový cukor
- 250 g maslová hera
- 1 ks vajce
- 250 g mletý mak
- 150 ml kyslá smotana
- 1 ks prášok do pečiva
Krém
- 1 bal Zlatý klas (prášok)
- 350 ml mlieko
- 1 pl vanilková pasta
- 250 g Hera
- Kôra z celého citróna
- Šťava z celého citróna
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme pevnú hmotu, necháme aspoň hodinu odležať, vyvaľkáme na tenší plát a vykrajujeme požadovaný tvar. Pečieme 15 minút pri 180 stupňov.
2. Krok
Z mlieka, a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Medzitým si vyšľaháme heru s práškovým cukrom, vanilkovou pastou, pridáme citrónovú šťavu a kôru a na záver pomaly primiešame mierne vychladnutý puding. Krém dáme aspoň na hodinu stuhnúť. Potom už len naplníme a môžme pofrkat bielou čokoladou.