REKLAMA
Makovník z cuketového cesta
Neskutočný! Tí, čo už vyskúšali by Vám vedeli povedať, že chuti strašne dobre!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
- Cesto
- 270 g cuketa
- 450 špaldová múka
- 90 g sladidlo erythritol
- 1 celý prášok do pečiva
- 50 g maslo
- 2 Úplný vajcia vajce na potretie
- Náplň (tu som robila od oka)
- mletý mak
- Horúce mlieko( na sparenie maku)
- Šípkový džem
- med alebo sladidlo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
95 min.
1. Krok
Cuketu nastrúhame na jemno, trošku posolíme a necháme 10 minút odležať. Neskôr poriadne vyžmýkame, aby z nej vyšlo co najviac vody. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a rukami vypracujeme pevné cesto. Múku pridávajte postupne, pretože všetko závisí od toho ako veľmi ste vyžmýkali cuketu. Cesto musí byť pevné aby sa sním dalo dobre pracovať.
2. Krok
Takto pripravené cesto si rozvaľkáme na tvár obdĺžnika 1cm hrubé. Naplníme pripravenou plnkou, okraje na pravej a ľavej strane zohneme smerom do vnútra a už len pozdlzne zrolujeme. Popicháme vidličkou, potrieme vajíčkom a pečieme na 170 cca 40 minút.