Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom
Korpus koláča je čisto na makovo-orechovej báze bez múky. Stred koláča vypĺňa sladkokyslá chuť lesného ovocia a navrchu je tvarohová poleva.
Ingrediencie
Korpus
- 110 g mletý mak
- 110 g vlašské orechy
- 2 polievková lyžica Med
- 70 g kyslá smotana
- 1 kl kypriaci prášok
- 3 vajce
- sladidlo flavdrops vanilka
- 70 g maslo rozpustené
Ovocná časť
- 200 g ovocie (čučoriedky, jahody, maliny, egreš,..)
Tvarohová poleva
- 250 g tvaroh jemný
- 100 g kyslá smotana
- 1 polievková lyžica proteínový puding v prášku / vanilkový
- 1 vajce
- sladidlo flavdrops vanilka
Najnovšie letáky
Postup
Mak, pomleté orechy, prášok do pečiva, žĺtka, med, flavdrops, rozpustené maslo vychladnuté - izbovej teploty a kyslú smotanu si zmiešame dokopy. Z bielok vyšľaháme sneh a jemne lopatkou primiešame do cesta. Keď máme všetko dobre spojené, zmes vylejeme a zarovnáme do kruhovej formy vystlanej papierom - po bokoch až hore, forma cca 26cm priemer.
Ovocie rovnomerne rozmiestnime na cesto a jemno pritlačíme. Využiť môžete buď čerstvé bobuľovité ovocie alebo aj mrazené, ktoré predtým necháte roztopiť a servítkom ho zbavíte prebytočnej vody.
Na záver vylejeme tvarohovú polevu. Všetko si zmiešame dokopy, najskôr ručne a následne mixérom. Vylejeme na ovocie, zarovnáme a dáme piecť na 180 stupňov cca 45-50min. Koláč necháme vychladnúť a krájame. Dobrú chuť.
Komentáre (2)
Chýba tam maslo, koľko masla prosím?
Môj prvý koláč :) dal som viac tvarohu a namiesto sladidlá 3x vanilkový cukor