REKLAMA
Makový koláč
Tradičný recept na nadýchaný, výborný makový koláč s vrstvou džemu a kvalitnej čokolády na vrchu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Suroviny
- 2 HR polohrubá múka
- 1 HR kryštálový cukor
- 2 HR mlieka
- 1⁄2 HR olej
- 1 HR nemletého maku
- 3 Úplný vajce
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
Poleva
- domáci kyslý džem (marhuľový)
- 100 g 50-70% čokoláda
- 2 čl kokosový olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
V mixéri si vymiešame cukor s vajíčkami na hustú penu, potom pridáme olej, mak, múku a mlieko a premiešame ručne. Dáme do väčšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút. Na vrch si roztopíme kvalitnú horkú čokoládu nad parou s olejom. Vrch koláča si potrieme vrstvou džemu a nalejeme čokoládu. Nechápeme chvíľu stuhnúť, alebo konzumujeme ihneď. Dobrú chuť!