:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVWtDYNcQ1YBTT6f519q/e70b1da500be9f149db12009fab80e.jpeg)
Zdroj: pixelshot from Canva
Malinovo čokoládová torta
Perfektná malinovo čokoládová torta, ktorá sa hodí na oslavu alebo posedenie s priateľmi.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g tmavej čokolády
- 150 g masla
- 150 g cukru
- 5 kus vajec
- 1 pl kakaa
- 70 g hladkej múky
- 1 čl Prášku do pečiva
Krém:
- 300 g Horká čokoláda
- 250 g mascarpone
- 400 ml smotana rastlinná
Ostatné:
- čokoláda
- maliny
- džem
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na tortu (20 cm v priemere) tak, že ju vysteliete papierom na pečenie.
Na parnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Pridáme cukor a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Potom pridáme vajcia, jedno po druhom, a nakoniec kakao zmiešané s múkou a práškom do pečiva, ktoré preosievame, aby sme predišli hrudkám. Naplníme cesto do formy a pečieme 40 minút.
Krém pripravíme tak, že roztopenú čokoládu, vychladnutú ale stále tekutú premiešame s mascarpone.
Smotanu vyšľaháme a pridáme ku krému.
Korpus rozrežeme na 2 alebo 3 časti a potrieme ich džemom a krémom. Tortu potrieme aj z vonkajšej strany.
Nakoniec ju polejeme čokoládou a ozdobíme malinami.