Malinový cheesecake
Cheesecake a maliny, to je jednoducho dokonalá kombinácia.
Ingrediencie
Suroviny
- 110 g maslo
- 280 g maslové sušienky
Na krémovú vrstvu potrebujeme
- 125 g mrazených alebo čerstvých malín
- 500 g mascarpone
- 100 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajce
Na malinovú vrstvu potrebujeme
- 250 g mrazených alebo čerstvých malín
- 2 pl práškového cukru
- 1 bal želatínového stužovača
- 100 ml voda
- 25 ks ďalších malín na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Na korpus vo veľkej miske rukou zmiešame rozdrvené maslové sušienky a roztopené maslo. Rovnomerne nanesieme na dno tortovej formy o priemere 26 cm a dôkladne pritlačíme pomocou lyžičky
Na prípravu krému si ponorným mixérom rozmixujeme maliny. Pridáme mascarpone, cukor, vanilkový cukor a vajcia a vyšľaháme to všetko ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krém nanesieme rovnomerne na korpus, uhladíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 30 minút
Po upečení necháme koláč vychladnúť
Zatiaľ si pripravíme malinovú vrstvu. Opäť rozmixujeme ponorným mixérom maliny s práškovým cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do rozmixovaných malín. Dôkladne premiešame a nanesieme v rovnomernej vrstve na krémovú vrstvu
Cheesecake necháme odležať 4 hodiny v chladničke. Pred podávaním ešte dozdobíme malinami