Zdroj: HandmadePictures from Getty Images
Malinový likér
Malinový likér je potešením pre chuťové bunky, ktoré očarí svojou hlbokou a intenzívnou chuťou. Okrem toho je ideálnym darčekom pre blízkych. Recept na tento malinový likér som vyskúšala pred mnohými rokmi a odvtedy sa stal mojím pravidelným letným rituálom. Pri jeho výrobe je najdôležitejšie použiť čerstvé a zrelé maliny, ktoré v lete zbieram za hrsť vo svojej záhrade.
Ingrediencie
- 1 kg Malina
- 1 l Spirit
- 600 g cukor
- 500 ml vody
Najnovšie letáky
Postup
Prvým krokom je dôkladné umytie a osušenie malín. Potom maliny vložte do veľkej nádoby, ktorá je vzduchotesne uzavretá.
Do nádoby na ovocie pridajte lieh. Nalejte ho na maliny tak, aby boli úplne pokryté. Pohár pevne uzavrite a nechajte ho 2 týždne stáť na tmavom a chladnom mieste. Každých pár dní jemne premiešajte, aby sa lieh vsiakol do ovocia a rozpustil všetky arómy.
Po tomto čase pripravíme cukrový sirup. V hrnci zvaríme 500 ml vody a pridáme do nej cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Varíme na miernom ohni asi 15 - 20 minút, kým sirup nezhustne. Po uvarení ho necháme vychladnúť.
Po dvoch týždňoch maliny preceďte cez sito a zvyšné plody vyžmýkajte, aby ste získali čo najviac tekutiny. Do vzniknutej tekutiny pridajte cukrový sirup a miešajte, kým sa prísady nespoja.
Teraz hotový likér prelejeme do fliaš. Nalejte ho až po vrch a potom pevne uzavrite. Fľaše necháme ešte dva týždne na chladnom a tmavom mieste, aby likér dozrel a rozvinul svoju plnú chuť.
Po tomto čase je likér pripravený na pitie. Chutí výborne podávaný vychladený, priamo z chladničky.