Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Mandarínkový zákusok
Recept na svieži mandarinkový zákusok s kakaovým cestom, želatínou a čokoládovými trubičkami.
Ingrediencie
Cesto
- 200 gr práškový cukor
- 200 g polohrubá múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 6 pl vlažná voda
- 5 ks vajce
Plnka
- 2 ks smotana na šľahanie
- 2 ks stužovač smeta fix
- 2 ks mandarínkový kompót
- 2 ks kyslá smotana
- 2 pl práškový cukor
Želatína
- 800 ml voda
- 2 ks nálev z kompótu
- 3 ks zlatý klas prášok
- 2 pl kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
Ostatné
- džem podľa chuti
- čokoládové flavdrops
Najnovšie letáky
Postup
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Potom pridáme vlažnú vodu a tuhý sneh, ktorý sme vymiešali z vaječných bielkov.
Nakoniec do cesta primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Takýmto spôsobom pripravené cesto pečieme na plechu, ktorý je vymastený a pomúčený, vo vyhriatej rúre na 170°C približne 20 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.
Plnka Smotanu na šľahanie vymiešame s cukrom a stužovačom. Potom primiešame kyslú smotanu.
Cesto potrieme džemom a plnkou. Na plnku poukladáme mandarínky.
Vrch mandarinkového zákusku polejeme želatínou, ktorú pripravíme tak, že na sporáku dáme variť vodu sk cukrami. Do kompótovej šťavy zamiešame zlatý klas.
Keď sa voda začne variť vylejeme do nej kompótovú šťavu a uvaríme želatínu. Po uvarení ju necháme ochladnúť a rovnomerne natrieme na mandarinkový zákusok.
Mandarinkový zákusok necháme v chladničke stuhnúť a vrch môžeme posypať čokoládovými trubičkami alebo hoblinami.
Kakao? Koľko?