Mandľové cupcakes so šľahačkou
Zostalo vám trochu orieškového masla a neviete čo s ním? Pripravte si tieto neskutočne jemné cupcakes rozplývajúce sa na jazyku so šľahačkou na povrchu.
Ingrediencie
- 120 g práškový cukor
- 120 g špaldová múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- štipka soľ
- 2 kus vajce
- 100 g arašidový krém
- 3 polievková lyžica mlieko
- 200 ml šľahačka
- 250 g tvaroh jemný
- podľa chuti umelé sladidlo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V jednej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a štipku soli. V druhej miske vyšľaháme maslo spolu s vajíčkami, mliekom a orieškovým maslom do hladka.
V druhej miske vyšľaháme maslo spolu s vajíčkami, mliekom a orieškovým maslom do hladka.
Postupne pridávame suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami a každý z nich naplníme do 2/3 cestom.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút (urobíme tiež test drevenou špajdlou) a po upečení necháme vychladnúť.
Vymiešame tvaroh so sladidlom, pridáme smotanu na šľahanie a vymiešame do tuha.
Na vychladnuté cupcakes ešte nanesieme pomocou vrecka s ozdobnou špičkou šľahačkový krém.