REKLAMA
Zdroj: marekuliasz from Getty Images
Mandľové maslo
Recept na domáce mandľové maslo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 2 hrnčeky mandle lúpané
- štipka soli
- 2 Lyžice Med
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 °C. Rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 15 minút. Dbajte na to, aby nezčerneli, horkosť by pokazila celkový dojem.
2. Krok
Vychladnuté mandle vložte do kuchynského robota s nožom a začnite mixovať.
3. Krok
Po určitom čase sa z mandlí začnú uvoľňovať oleje a hmotu je potrebné ďalej mixovať. Celý proces trvá približne 15 - 20 minút, v závislosti od výkonu mixéra, počas ktorého je potrebné hmotu občas odlepiť od stien mixéra.
4. Krok
Keď dosiahnete krémovú konzistenciu, práca je hotová. Pridajte štipku soli a podľa potreby oslaďte medom alebo javorovým sirupom. Hotové mandľové maslo preložte do nádoby s viečkom a uložte do chladničky.