Zdroj: AmalliaEka from Getty Images
Marcipánová torta
Toto je luxusná torta, ktorá očarí každého milovníka čokolády a marcipánu.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g múka
- 150 g cukor
- 4 ks vajcia
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 5 pl olej
Čokoládový krém
- 200 g tmavá čokoláda
- 1 ks vanilkový puding
- 150 g maslo
- 1 ks vanilkový cukor
- 400 ml mlieko
Marcipán
- 300 g marcipán
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 180°C a vymažte a vysypte múkou formu na tortu.
Na cesto, vymiešajte vajcia s cukrom do peny. Potom postupne pridajte múku a prašok do pečiva a olej. Vymiešajte hladké cesto.
Cesto nalejte do formy a pečte asi 30 minút, alebo kým nie je pečené. Skontrolujte pečenie špajdlou.
Medzitým pripravte čokoládový krém. V mlieku uvarte vanilkový puding s cukrom.
Čokoládu rozpustite a primiešajte do pudingu.
Za občasného miešania nechajte puding vychladnúť a potom do neho primiešajte maslo izbovej teploty.
Cesto po upečení rozkrojte na 2 polovice a natrite krémom.
Marcipán vyvaľkajte na doske, ktorú sme posypali práškovým cukrom na veľkosť torty a potiahnite ňou tortu.
Tortu dozdobte podľa vlastnej predstavy a nechajte pred podávaním stuhnúť v chladničke.