Zdroj: Silvia Bogdanski via Adobe Stock
Marcipánové croissanty
Marcipánové croissanty sú v našej rodine na Vianoce veľmi obľúbené. Ich príprava si nevyžaduje veľa úsilia a výsledok je neuveriteľne chutný. Vďaka svojmu tvaru sa marcipánové guľôčky ľahko premenia na croissanty, čo z nich robí skutočnú ozdobu na stolíku.
Ingrediencie
- 100 g práškový cukor
- 200 g Surová marcipánová pasta
- 200 g mandle lupienky
- čokoládová poleva
- 2 ks vaječný bielok
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu marcipánových polmesiačikov najprv v miske zmiešajte práškový cukor so surovou marcipánovou zmesou. Podľa mojich skúseností je dôležité, aby bol marcipán mäkký, inak sa bude ťažko miešať. Ak je to potrebné, nechajte ho najprv zohriať na izbovú teplotu.
Potom opatrne vmiešajte bielky, kým zmes nie je jednotná. Nemalo by sa to robiť príliš narýchlo, aby zmes zostala hladká.
Posypte mandle na rovnom tanieri. Navlhčenými rukami odoberte malé časti marcipánovej zmesi a vytvarujte z nich guľôčky. Môj tip je, aby ste si stále navlhčovali ruky, inak sa marcipán bude príliš lepiť.
Potom guľôčky pretlačte cez mandle a vytvarujte z nich croissanty. Croissanty položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Mandle nakrájané na plátky dodajú croissantom charakteristický vzhľad a zabezpečia ich chrumkavý povrch.
Marcipánové polmesiačiky pečte pri teplote 150 stupňov (rúra s ventilátorom) približne 10-15 minút, kým nie sú zlatohnedé. Ku koncu pečenia ich pozorne sledujte, pretože nemám rada, keď príliš stmavnú. Po vychladnutí ich ozdobíme čokoládovou polevou.