Zdroj: Mallivan from Getty Images
Marinovaná mrkva
Táto nakladaná mrkva je zdravá a chutná desiata, ktorá sa výborne hodí aj ako príloha k večeri.
Ingrediencie
- 1 kg mrkva
- 2 šálky vody
- 2 šálky Jablčný ocot
- 4 lyžice Med
- 4 stonky petržlenová vňať
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 lyžica soľ
- 2 ks bobkové listy
- 6 guličiek Korenie
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvu umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
V hrnci zvarte vodu s octom, medom, soľou, cesnakom, bobkovým listom a zeleným korením. Ak máte radšej sladšiu marinádu, môžete pridať aj trochu cukru.
Keď sa marináda varí, pridajte mrkvu a varte ju asi 5 minút, kým nie je polomäkká. Je dôležité, aby sa nerozvarila, mala by si zachovať svoju chrumkavosť.
Mrkvu vyberte pomocou dierkovanej lyžice, preložte do pohárov a zalejte horúcou marinádou. Nezabudnite naplniť každú nádobu až po okraj.
Poháre uzavrite, obráťte hore dnom a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vložte mrkvu do chladničky aspoň na 24 hodín. Čím dlhšie bude mrkva v marináde, tým lepšiu chuť získa.
Mrkva je pripravená na konzumáciu po 24 hodinách, ale každým dňom získava na chuti. Výborne chutí ako príloha alebo občerstvenie.