REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/On1cdcMP6mjqUdqKFEGW/7c4cfeeb3d682ee4911d0bd1f3a05f.jpeg)
Marokánky
Vianočný dezert plný orieškov a sušeného ovocia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- Recept
- 40 g datle kúsky
- 40 g figy kúsky
- 30 g hrozienka
- 30 g brusnice
- 20 g marhule
- 50 g vlašské
- 50 gpekany
- 50 g mandle
- 50 g kešu
- 40 g pohánková múka
- 20 g kukuričný škrob
- 150 ml mlieko
- 1 pl ďatlový sirup
- Štipka soli
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Druh sušeného ovocia a orechov môžeme obmeniť podľa toho čo máme :)
2. Krok
Sušené ovocie a orechy nakrájame na menšie kúsky. Z mlieka, múky a škrobu uvaríme hustú kašu. Do kaše primiešame ovocie, orechy, sladidlo a štipku soli a všetko spolu premiešame. Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme kôpky. Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút. Z daného množstva mi vyšlo 20 ks. Upečené marokánky môžeme z jednej strany namočiť v roztopenej čokoláde.