REKLAMA
Zdroj: tashka2000 from Getty Images
Marshmallow
Chutný a mäkký domáci marshmallow, ktorý vaše deti zbožňujú.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 470 g cukor
- 240 ml voda
- 1 kávová lyžička vanilkový extrakt
- 15 g želatína
- 4 Lyžice práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V malej mise zmiešajte želatínu a 120 ml vody. Nechajte napučať.
2. Krok
V hrnci zmiešajte cukor, 120 ml vody a vanilkový extrakt. Priveďte do varu bez miešania až do doby, kedy sa cukor úplne rozpustí.
3. Krok
Pridajte želatínu do hrnca a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
4. Krok
Zmes nalejte do misky od mixéra a nechajte vychladnúť 20 minút.
5. Krok
Po 20 minútach zmiešajte zmes až do doby, kedy sa zvýši objem a bude mať konzistenciu šľahačky.
6. Krok
Zmes nalejte do pripravenej pekáče a vyhladte ju lyžicou potretou olejom.
7. Krok
Zmiešaninu prikryte vymasteným pečiacim papierom a dajte na 3 hodiny stuhnúť do chladničky.
8. Krok
Použite nožnice na jej nakrájanie na kocky a obal v práškovom cukre.